Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
adam nowak Artur Sychowski emilia wilczewska Jarek Grudzień marcin Dobrzanski Karolina Szynwelska ARQ arqw Karolina Kargol Arlen Kinga Samson Pawel2403 (4326 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Królowa_Korba napisał:
Mieszkamy w Norwegii, pracujemy i mieszkamy w Stavanger, wiec dojazdy odpadają, diety tez. Jedyne co to przedszkolemozna odpisac, ale wyszlo tego malutko. A, i BSU tez troche wyszlo w tym roku
"Urlopy zagraniczne" też można sobie odpisać od Podstawy , nawet jak ma się i trzy w roku .
Hobby można odpisać , drobne remonty , jest tego sporo do odpisywania , tylko to trzeba dokładnie czytać broszurę którą skatt cierpliwie przysyła co roku a nie ciepać tym do hasioka jako zbędną makulaturę .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
No prosze, pierwsze slysze o tych wyjazdach zagranicznych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Królowa_Korba napisał:
No prosze, pierwsze slysze o tych wyjazdach zagranicznych
Jak to , tyle lat tu mieszkasz , Masz Znajomych Norgów i o takim czymś nie wiesz ...!?
---
Szok Amok ...!
---
I bez dalszego komentarza .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
A co w tym dziwnego? Wiem, ze jak moj mąz byl tutaj pierwszy to mogl odpisywac wyjazdy do nas, ale teraz jak jestesmy cala rodzinka w Norwegii to nie mozemy. Nikt z moich znajowmych nie mowil o takiej mozliwosci...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Królowa_Korba napisał:
A co w tym dziwnego? Wiem, ze jak moj mąz byl tutaj pierwszy to mogl odpisywac wyjazdy do nas, ale teraz jak jestesmy cala rodzinka w Norwegii to nie mozemy. Nikt z moich znajowmych nie mowil o takiej mozliwosci...
ECH ... ALIENS ... !!!
---
cóż , trwajcie w swoim przekonaniu słuszności dalej .
---
Mnie nic do tego ,
Bywajcie wtórni analfabeci z biegłą znajomością angielskiego w mowie i piśmie , jednak nie umiejący czytać prostych pism które przysyła wam co roku Norweski Urząd Podatkowy w okresie Rocznego Rozliczenia Podatkowego .
---
Taka jedna złośliwa drobna uwaga :
---
Zajrzyj sobie do >Selvangivelse -2011-<
na drugiej stronie jest pozycja 3.2.9
I CO TAM PONIŻEJ TEGO PUNKTU PISZE...!!!? .
- Bom-........................................xxxxxx .... może tam pisze że aliensem jest się przez własną głupotę ...! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Dziewczyna napisala, ze cala rodzina sa w Norwegii wiec punkt 3.2.9 ich nie obowiazuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
ale przez 3.3.7 przez pierwsze dwa lata jak najbardziej tak....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
mariuszmariusz napisał:
nie sa to niesamowite kwoty do zaplaty, ale zawsze budzet trzeba nieco uszczuplic
w przyszlym roku odliczymy sobie dojazdy i odsetki od kredytu i moze nie bedzie tak zle
w tym roku mam karte podatkowa 30 % ( nie wiem dlaczego taka dostalem ) i chyba musze ja zmienic

popros sobie o standartowa tabele, np. 7100
i co roku odliczaj wszytsko co mozesz a nie czekaj na nastepny rok!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
balum napisał:
Praktycznie wszyscy moi znajomi,od początku pracy w NO (kilka lat) biorą rok w rok zwroty między 25 a 70 tyś,średnio 35 tyś.Oczywiście wszyscy moi znajomi przyjechali tu zarabiać,czyli status pendler.
Pozdrawiam.

a ja nie przyjechalem zarabiac i dlatego nie jestem pendlerem???
nie mam meldunku w PL, jestem singlem....
nie mam takich zwrotow jak Twoi znajomi ktorzy przyjechali tu zarabiac.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Królowa_Korba napisał:
A, i BSU tez troche wyszlo w tym roku
BSU, max podstawa do odliczen to 20k nok co daje 4k nok max rocznie na osobe....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok